Ideja se je rodila leta 2019, ko smo organizirali otroško prireditev v mesecu juniju. Vremenska napoved je bila mešana, od močnega sonca in visokih temperatur do manjših ploh. Na hitro se je bilo potrebno zasukati in pričeli smo z iskanjem najugodnejše rešitve za pridobitev sence. Lotili smo se iskanja najema šotorov, paviljonov, senčnikov… Naleteli smo na počasen odziv ponudnikov in neprilagodljivost.

Tako je padla odločitev za nakup večjega števila vrtnih paviljonov, ki so popolnoma opravili svojo funkcijo – senco in zaščito pred blagim dežjem.

Kasneje smo jih ponudili v najem in izkazalo se je, da so zelo dobra rešitev pri zagotavljanju sence na domačih vrtnih zabavah. Poskrbeli smo za sproščeno komunikacijo, enostaven prevzem in hitro pripravo oziroma odpremo.

Šli smo še korak dlje. V ponudbo smo dali tudi drugo gostinsko opremo, ki jo gospodinjstva običajno nimajo oziroma je nimajo v takšnih količinah. S tem želimo ozaveščati uporabnike, da so prijazni do okolja in da se poskusijo izogniti nepotrebnemu smetenju, pa čeprav so to razgradljivi izdelki. Spodbujamo večkratno uporabno!